18 Haziran 2011 Cumartesi

SET BALIK




Kireçburnu'nda Set Balık. Hüma kuşum ile beraber. Gecikmiş bir doğum günü kutlamasını ve geçenlerde yaşanan bir kalamar faciasını telafi etmek üzere:)

Herşey, her zamanki gibi muhteşem.

Boğaz'ın dibinde açık havada olmak.
Hızlı ve özenli servis.
Güleryüzlü, nazik, konuşkan servis elemanları.
Hepsi birbirinden lezzetli yiyecekler.

Set Balık 1986’dan beri hizmet veren, babadan oğula geçmiş olan bir aile işletmesi. Kalitesinden hiç ödün vermeyen, uygun fiyatlarıyla, kazıklanmadan  Boğaz'da balık yenebilecek bir restaurant.
Hep çok dolu olduğu için mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Haftasonu için bir kaç gün önceden hatta...

Giderken seçim de yapmak gerekiyor ( en azından bizim için :));
Ya salata, soğuk mezeler ve ara sıcaklardan yenecek ya da sadece salata, balık. Ziyafete son noktayı koyan tatlıları da düşünürsek, hepsinin aynı sofrada yenmesi mümkün değil gibi görünüyor. Yiyebilen varsa tebrikler!

Tüm yiyecekler çok çeşitli ve değişik. Farklı karışımlar (örneğin Curry ve safranlı ) deneyip, yeni tatlar yaratmakta çok başarılılar.

Karides güveci ( kullanılan tereyağ çok özel), safranlı deniz mahsülleri pilavını, fener balığından yapılan Cağ kebabını, kalamar köftesini, tatlı ekşi soslu karides köftesini (Uzakdoğu mutfağı sevenler buna bayılabilir),
acılı balık kokoreci, ana yemeklerden patlıcanlı deniz çipurasını denemenizi özellikle tavsiye ederim.

Tatlılara gelince, çikolatalı sufleye tapan ve bir çok yerde yemiş biri olarak, İstanbul'da en iyi yapan yer olduğunu söyleyebilirim.

Senelerin dostu Ferda Bey'e bu güzel mekan için  bir kere daha, bin kere daha teşekkür ediyoruz:):)

Hiç yorum yok: