15 Mayıs 2011 Pazar

KATONA TWINS



Gitarın büyücüleri. Akbank Sanat'ta gecemizi büyülediler.

Zoltan ve Peter Katona. Dünya onları Katona Twins olarak tanıyor.

Budapeşte, Frankfurt ve Londra'daki Kraliyet Müzik Akademisi'ndeki eğitimleri 10 yaşında başlayan Zoltan ve Peter Katona, bugüne dek bir çok uluslararası ödül almış ve New York Carnegie Hall, Londra Royal Festival Hall Purcell Salonu ve Wigmore Hall, Manchester Bridgewataer Hall, Frankfurt Alte Oper ve Köln Philarmonie dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında resitaller vermiş bir ikili.

Klasiklerden, tango müziğine kadar çok geniş bir repertuara sahipler, buradaki konserlerinde ise başta Rossini olmak üzere, Bizet, Granados, De Falla'nın bestelerinden seçtiklerini seslendirdiler.

Joaquin Rodrigo'nun, 2. Dünya Savaşı sırasında Paris'te bestelediği gitar konçertosu en güzel kısmıydı diyebilirim. Sevgili dayım ile en keyif alarak dinlediğimiz, orjinal ismiyle, Concierto De Aranjuez birbirinden güzel üç bölümden oluşuyor. Allegro Con Spirito, Adagio, Allegro Gentile.

Özellikle Adagio'u senin için dinledim dayıcığım. Beyoğlu gecesinde yükselen melodiler umarım olduğun yere kadar ulaşmıştır.

Hiç yorum yok: